Київ придбав 12 пересувних мобільних котелень: фото
Фото: КМДА

Київ придбав 12 пересувних мобільних котелень, які у разі надзвичайної ситуації зможуть опалювати лікарні, школи та дитсадки. Про це повідомили на сайті КМДА.

Зазначається, що у процесі виробництва знаходяться ще понад 10 таких котелень.

Ми першими в Україні впроваджуємо в роботу мобільні модульні котельні. Ці котельні, у випадку відсутності теплопостачання, можна оперативно розмістити в закладах соціальної сфери – лікарнях, школах, дитсадках.

Такі пересувні котельні легко доставляти до будь-якого міста призначення — вони прикріпляються на причепі та під'єднуються до центрального теплопункту закладу за одну-дві години.

Мобільні котельні можуть безперервно подавати тепло протягом тижня. Вони працюють навіть під час сильних морозів (до -30 градусів).  

Їхня дозаправка здійснюється автоматично. Виготовляють такі котельні в Україні. Їхня вартість вдвічі дешевша, ніж в Європі.

Нещодавно одну з таких котелень під’єднали до  теплопункту однієї зі столичних шкіл. На сьогодні вузлами приєднання альтернативних теплоджерел оснастили вже 50 шкіл та 20 медзакладів міста.

Нагадаємо, що "Київтеплоенерго" у листопаді 2022 року оголосив тендер на закупівлю мобільних дизельних котелень для різних районів столиці орієнтованою вартістю у майже 272 млн грн.

Раніше ми писали, що у Києві 42 котельні забезпечили генераторами на випадок відключення електроенергії.

У Києві відкрили додаткові пункти обігріву з генераторами: адреси