Для Києва закуповують мобілні котельні

"Київтеплоенерго" оголосило тендер на закупівлю мобільних дизельних котелень для різних районів столиці орієнтованою вартістю у майже 272 млн грн. Про це йдеться на сайті системи електронних закупівель Prozzoro.

Усього планують придбати 35 пересувних котелень потужністю 0,6 МВт та вісім котелень потужністю 1,8 МВт для восьми районів Києва. Також до котелень закупають допоміжне обладнання. Загальна очікувана вартість закупівлі становить 271,77 млн грн. 

Так, для Голосіївського району усього планують придбати чотири котельні, для Дарницького — три котельні, для Деснянського — чотири котельні, для Дніпровського — сім котелень, для Оболонського — шість котелень, для Печерського — вісім котелень, для Солом'янського — п'ять котелень, а для Шевченківського — шість котелень.

Пропозиції учасників тендеру приймають до 25 листопада, а сам аукціон відбудеться у наступний понеділок, 28 листопада. Термін постачання обладнання — до 18 лютого 2023 року.

Нагадаємо, у жовтні столична влада анонсувала закупівлю мобільних котелень, які стануть резервним джерелом теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій та відключень опалення взимку. 

За словами столичних посадовців, такі пересувні котельні працюють за принципом електрогенератора, однак виробляють не електроенергію, а тепло. Фактично вони виконують ту ж саму функцію, що й звичайні котельні, проте їх можна швидко пересувати містом та під'єднати до будівлі, яку потрібно обігріти.

Як економити на опаленні та що робити, якщо воно зникне — поради Мінрегіон