Інсталяція Привид Києва у Подільському районі
Фото: kyivcity.gov.ua

Інсталяція із квітів "Привид Києва", створена у Подільському районі, потрапила до Національного реєстру рекордів України як найбільша квітково-патріотична композиція. Для її створення використали 23,5 тисячі квітів. 

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко

"Колектив "Київзеленбуду" Подільського району створив композицію у вигляді легендарного "Привида Києва". Командування Повітряних Сил ЗСУ стверджує, що "Привид Києва" — це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, які захищають небо столиці. Площа цього квітника 150 кв. м, розмір 10*15 м, висадили тут 23,5 тисячі квітів. І саме ця композиція сьогодні внесена до Національного реєстру рекордів України в номінації "Найбільша квітково-патріотична композиція"", — зазначив міський голова. 

Загалом, до Дня Києва у місті висадили близько 30 квіткових патріотичним композицій. Для них використали 320 тисяч квітів. Усі рослини були вирощені у теплицях та оранжереях районних підприємств, що входять до "Київзеленбуду". Окрім української символіки використали також тематику війни й образи, пов'язані із супротивом російському агресору. Наприклад, марку з російським кораблем, літак "Мрія", зображення матері, що годує малюка в метро тощо. 

Спротив російській окупації, день 100