Грошова допомога від HIAS

У Мінреінтеграції розповіли, хто має право на отримання грошової допомоги від американської благодійної організації HIAS та як її можна отримати. 

На фінансову допомогу від HIAS можуть розраховувати постраждалі від воєнних дій у Броварах, Бучі, Ірпені, а також інших населених пунктах Київської та Харківської областей. Їм будуть виплачувати по 2220 гривень на кожного члена родини впродовж трьох місяців. Загалом це — 6660 грн на людину.

Право на допомогу мають:

  • Родини ВПО, які були перемішені протягом останніх 30 днів;
  • Постраждалі від раптових обстрілів домогосподарства, родини, які втратили члена сім'ї, засоби для існування внаслідок бойових дій;
  • Внутрішні переселенці або люди, які перемістилися понад 30 днів тому та мають дохід менше ніж 5400 грн на особу (за останні три місяці) та відповідають хоча б одному критерію вразливості: МАЮТЬ двох або більше дітей; є особи з інвалідністю; домогосподарство веде одна людина; є вагітні та жінки з дітьми віком до двох років; мають людей у віці 55+ років у родині.

Оформити допомогу від HIAS можна за адресами:

  • Київська область: Бровари, вул. Незалежності, 5 (вхід зі двору), по буднях з 09:00 до 16:30;
  • Харківська область: Чугуїв, вул. Гвардійська, 20 (школа №1), по буднях з 08:00 до 18:00.

Також працюють виїзні мобільні групи, розклад яких можна знайти у Telegram-каналах: по Київській області та по Харківській області. Отримати консультацію можна за номером: 0 800 750 104.

Нагадаємо, за даними Опендатабота, У дні масованих обстрілів цивільної інфраструктури українці вдвічі більше донатили на ЗСУ.

У ботсаду Гришка тропічні рослини рятують пічками: як допомогти