Графік відключення світла у Києві
Фото: istockphoto

У вівторок, 7 лютого, в Києві та області світло вимикатимуть за графіком. Попри похолодання, "Укренерго" надав нові обмеження, які дозволять дотримуватися стабілізаційних відключень.

У ДТЕК повідомили, що на Київ виділили вдень 1147 МВт та 768 МВт вночі, для області — вдень 852 МВт та 705 МВт вночі. 

Гендиректор Yasno Сергій Коваленко наголосив, що цей тиждень буде важкий для електросистеми — через зниження температури збільшиться навантаження. 

Цілком імовірно, що колегам доведеться застосовувати більш тривалі відключення.

Він також підкреслив, що через сніг, мороз та налипання льодової корки на лініях електропередач можуть виникати аварії. Енергетики закликають економити світло, не залишати увімкненими в розетку електроприлади та під час включення світла не вмикати усі прилади одразу.

Перевірити графіки відключення електроенергії кияни можуть на сайті "ДТЕК Київські електромережі", а мешканці області — на сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

Раніше ми писали, що через похолодання та зростання споживання електроенергії у Києві та Київській області можливі аварійні відключення. За яким принципом відбуваються погодинні стабілізаційні та екстрені відключення світла у Києві — читайте за покликанням.

Як безпечно користуватися генераторами та газовими балонами