"Укренерго" попередив про аварійні відключення у Києві та області

В "Укренерго" заявили, що через похолодання та зростання споживання електроенергії у Києві та Київській області застосовуються аварійні відключення.

Там пояснили, що станом на 11:00 6 лютого в енергосистемі зріс дефіцит потужності, і причиною тому є не тільки початок робочого тижня, але й похолодання. При цьому наявний обсяг виробленої електроенергії є недостатнім для покриття споживання у повному обсязі.

Також в "Укренерго" кажуть, що в Одеській та Київській областях, а також у Києві, зберігаються мережеві обмеження через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури внаслідок масованих російських обстрілів та аварій.

"Внаслідок масштабної аварії на підстанції НЕК "Укренерго", в Одесі та прилеглих районах тривають аварійні відключення. Через мережеві обмеження аварійні відключення застосовуються також у Києві та у Київській області", — заявили там.

Зазначимо, що оператори системи розподілу, "ДТЕК Київські електромережі" та "ДТЕК Київські регіональні електромережі", станом на 12:00 не повідомляли про застосування аварійних відключень у Києві та Київській області. За їхніми даними, надані "Укренерго" ліміти споживання на 6 лютого дозволяють застосовувати графіки стабілізаційних відключень.

Нагадаємо, раніше у YASNO пояснили, чому кияни отримують великі платіжки за світло, якщо його регулярно відключають.

Як безпечно користуватися генераторами та газовими балонами