Госпітальєри

Медичний батальйон "Госпітальєри", який не перший рік рятує поранених українських бійців на передовій, звернувся до українців по допомогу. Щоб забезпечити подальшу діяльність добровольчого батальйону, парамедикам потрібна фінансова підтримка.

Про це розповіла командир "Госпітальєрів" та секретар комітету охорони здоров'я нації у Верховній Раді Яна Зінкевич.

Нашому Медичному добровольчому батальйону "Госпітальєри" виповнилось вісім років. Багаторічна робота наших добровольців, надання допомоги понад 5 тисяч поранених, це заслуга кожного з нашої команди. Пишаюсь бути командиром кожного. І вже будую плани, що ми будем робити після перемоги. Заодно прошу приєднатись до збору 15 млн гривень для нашого батальйону та забезпечення його діяльності. Завдяки пожертвам навіть 5, 10 гривень нам вдається рятувати життя щодня вже стільки років.

Для порятунку життів українських захисників "Госпітальєрам" також потрібен великий перелік медикаментів та розхідників. Зараз є велика потреба у джгутах-турнікетах.

"Найбільша потреба наразі існує в джгутах-турнікетах — сучасних високоефективних засобах для зупинки кровотечі, адже при пораненні це важливо зробити в перші 30 секунд. Щодня є необхідність у десятках, а іноді й сотнях турнікетів, то ж команда батальйону звертається до благодійників по допомогу у придбанні засобів", — сказали у батальйоні.

Реквізити для допомоги можна знайти у дописі Яни Зінкевич за посиланням.

"Госпітальєри" — добровольча організація парамедиків, члени якої – це волонтери. Зазначається, що вони не отримують грошового забезпечення. Батальйон не отримує підтримки від держави та своєю діяльністю завдячує виключно людям, які долучені до роботи організації та благодійним внескам, які надходять.

Раніше НК поспілкувався з дівчиною, яка служить в батальйоні "Госпітальєри" ще з часів АТО. Вона розповіла свою історію та пояснила філософію цього підрозділу. 

Як підготуватися до планової операції під час війни: пояснення МОЗ