виставка Спротив 2022

У суботу, 9 липня, у просторі Chоrnobyl HUB на Андріївському узвозі відкриється благодійна виставка "Спротив 2022". Вона створена волонтерами, які забезпечують військові підрозділи.

Про це повідомив голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко.

"Мета виставки — донесення суті історичних подій, що просто зараз відбуваються в Україні, та підтримка українських підрозділів, якими опікуються волонтери", — розповів Ємельяненко.

Відвідувачі виставки "Спротив 2022" матимуть змогу побачити унікальні військові трофеї з їхніми історіями. Наприклад, одне з відомих крісел-катапульт смертників, які навмисно пошкоджують російські військові, щоб їхні пілоти вмирали, але не потрапляли в полон; знешкоджені зразки касетних снарядів "Ураганів" та "Градів". Особисті речі окупантів, що стали "хорошими руськими"; речі українців, знайдені в розбомблених колонах російських мародерів під Бучею та багато інших не менш цікавих експонатів.

"Багато людей зараз повертаються в Україну. Вони знають про те, чим займається ЗСУ, тільки з новин. Вони хвилюються за своє життя, але свідомо обирають цей ризик, бо не можуть залишатися на чужині. Ми б хотіли, щоб ці люди дізналися про роботу військових, що захищають нас, відчули себе у більшій безпеці, бо нас боронять щодня і щохвилини", — розповіла директор благодійного фонду "Волонтерський центр Чорнобиль"" Катерина Асламова.

На виставці також будуть представлені роботи українських митців, виконані на залишках російських снарядів. У просторі Chоrnobyl HUB працюватиме благодійний магазин, в якому можна придбати артефакти волонтерських центрів різних міст та патріотичні сувеніри. Усі отримані кошти підуть на забезпечення українських військових.Також буде проведено аукціон військових художніх витворів на потреби ЗСУ.

Під час виставки відвідувачі зможуть зробити онлайн-донат. Для цього потрібно буде просто навести телефон на трофей, який вразив, і за допомогою QR-коду переказати гроші підрозділу чи волонтерам, які їм опікуються.

Коли: 9 липня, 16:00.

Де: Chоrnobyl HUB, Андріївський узвіз, 11.

 

Українці неймовірна нація 🇺🇦 Навіть російський металобрухт, що прилітає з єдиною метою - вбити нас, перетворюється у витвори мистецтва. Ця скульптура - унікальна робота Волонтерського колективу Daria Prakh , що вже скоро буде представлена на виставці СПРОТИВ 2022. Про яку розповім згодом. Близькі друзі та журналісти - нічого не плануйте на цю суботу ❤️ Буде цікаво.

Posted by Yaroslav Yemelianenko on Monday, July 4, 2022
Благодійний концерт та "Лавандотерапія": куди піти у Києві 8-10 липня