Друга петиція про скасування зупинки транспорту під час тривог набрала необхідні голоси
Фото: instagram.com/lev.schevchenko

Друга петиція про скасування зупинки комунального транспорту у Києві під час тривог набрала необхідні 6 тис. голосів.

Кияни продовжують вимагати скасувати рішення місцевої влади щодо зупинки тролейбусів, трамваїв, автобусів та метро під час повітряної тривоги. 16 березня міський голова столиці Віталій Кличко відповів на першу петицію та доручив розглянути її до кінця місяця. 

В Україні тільки в трьох містах продовжує діяти практика припинення руху комунального транспорту під час сигналу тривоги. Це Київ, Хмельницький та Івано-Франківськ, зазначили активісти групи "Пасажири Києва". 

Нагадаємо, що приватні перевізники, такі як маршрутки, продовжують їздити містом під час повітряної тривоги. Тому кияни вимушені переплачувати за проїзд, що суттєво впливає на їхній "гаманець". За підрахунками активістів, за місяць щоденних та разових поїздок на маршрутках пасажир витрачає 900 гривень. Водночас на комунальному транспорті витрати були б вдвічі менші — 480 гривень (при оплаті за проїзд 8 гривень). Щомісяця переплата складає не менш ніж 420 гривень. Не кажучи про те, що пільгові категорії у комтранпорті можуть їздити безкоштовно.

Раніше ми писали, що Київ втратив $36 млн Світового банку на продовження Борщагівської трамвайної лінії.

Київ втратив 1 млрд грн через простій комунального транспорту