Скільки кияни переплачують через зупинку транспорту під час тривог

Зупинка комунального громадського транспорту під час повітряних тривог змушує киян витрачати на проїзд вдвічі більше, повідомляє ініціатива "Пасажири Києва". 

Замість тролейбусів, автобусів та трамваїв деякі містяни надають перевагу приватним перевізникам, які не зупиняються під час тривог. Тому платять за проїзд не 8 (6,50), а 15 гривень.

Таким чином, за місяць щоденних та разових поїздок на маршрутках пасажир витрачає 900 гривень. Водночас на комунальному транспорті витрати були б вдвічі менші — 480 гривень (при оплаті за проїзд 8 гривень). Щомісяця переплата складає не менш ніж 420 гривень.

"Якщо взяти до уваги, що зупиняється комунальний транспорт майже 8 місяців, то виходимо на переплату за цей період в 3360 гривень кожним пасажиром, який відмовився від послуг "Київпастрансу".  Це точно мінімум, який банально не враховує того, що хтось частіше їздить, має пересадки чи комусь довелося декілька разів переплатити 100-200-300 гривень за поїздку на таксі", — зазначають транспортні експерти.

Раніше ми писали, що Віталій Кличко доручив розглянути петицію щодо скасування зупинки громадського транспорту під час тривог.  

Чому під час повітряної тривоги електричка їздить, а наземне метро ні: пояснення