Десятинну церкву можна побачити в доповненій реальності: деталі

У Києві, на вулиці Володимирській, біля Національного музею історії України встановили новий інформаційний стенд, завдяки якому можна дізнатися цікаву інформацію про Десятинну церкву та побачити її у доповненій реальності.У Києві на вулиці Володимирській встановили новий інформаційний стенд, завдяки якому можна дізнатися цікаву інформацію про Десятинну церкву та побачити її у доповненій реальностіПро це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики. 

Ініціатором проєкту є Дмитро Матяш, засновник організації “єМузей”, яка займається оцифруванням музейних цінностей та культурного надбання.

Культурну пам’ятку знищували двічі — під час монгольського штурму столиці у 1240 році та у 1928 році комуністичною диктатурою. У Києві на вулиці Володимирській встановили новий інформаційний стенд, завдяки якому можна дізнатися цікаву інформацію про Десятинну церкву та побачити її у доповненій реальностіНаразі від неї зберігся тільки фундамент. 

Щоб побачити церкву в доповненій реальності достатньо відсканувати QR-код на інформаційному борді за допомогою смартфона. 

Також можна послухати аудіогід, в якому розповідають про історію першої камʼяної церкви Київської Русі. У Києві на вулиці Володимирській встановили новий інформаційний стенд, завдяки якому можна дізнатися цікаву інформацію про Десятинну церкву та побачити її у доповненій реальностіКрім того, команда “єМузею” розробила 3D-копії трьох хрестів, які знайшли під час археологічних розкопок на місці Десятинної церкви зараз їх зберігають у Національному музеї історії України. 

Більше інформації про Десятинну церкву та її історію, а також 3D-моделі можна побачити на сайті discover.ua.

Раніше “Наш Київ” писав, що у Національному заповіднику “Софія Київська” почали оцифровку масиву графіті ХІ — початку ХVIII ст.

У Києво-Печерській лаврі почали оцифровувати Успенський собор: фото