"Датагруп-Volia": підключила до безкоштовного інтернету бомбосховища, гуманітарні центри та школи

З лютого, від початку бойових дій, компанія "Датагруп-Volia" розгорнула цілу низку соціальних і гуманітарних програм. Вона почала підключати до безкоштовного інтернету цивільні бомбосховища, гуманітарні центри та школи по всій країні та наразі вже підключила понад 500 таких об’єктів.

Також для абонентів Volia введено систему "Volia Бонус", яка дозволяє перераховувати накопичені бонуси на підтримку української армії. На рахунок ЗСУ перераховано вже понад пів мільйона гривень. 

Сама ж компанія активно допомагає ЗСУ та силам оборони країни із телекомунікаційним обладнанням. Наприклад, "Датагруп-Volia" передала захисникам 4000 рацій Motorola та 27 репітерів для них. Окрім радіо станцій було передано інше обладнання зв’язку.

Volia долучилася до державної благодійної фандрейзингової платформи United24 і вже перерахувала перші 10 мільйонів гривень для відновлення та розвитку цифрової інфраструктури України. Крім того, "Датагруп-Volia" заснувала благодійну платформу "Наші діти", у межах якої взяла на забезпечення 50 дітей — сиріт війни. До настання повноліття вони отримуватимуть щомісячну стипендію на свої першочергові потреби. Вже протягом перших двох місяців за цією програмою діти отримали 1 000 000 грн.

З початку повномасштабної війни з росією компанія працює цілодобово і без вихідних, щоб забезпечити українців надійним та якісним зв’язком.

"Технічні спеціалісти, іноді ризикуючи життям, проводять ремонтні роботи на місцях, зокрема в зоні бойових дій", — розповіли у "Датагруп-Volia".

Так, наприклад, за весь цей час технічними спеціалістами ліквідовано понад 40 000 тисяч аварій і пошкоджень на мережі, більшість з яких безпосередньо пов'язана з бойовими діями.

Незважаючи на війну від початку року компанія реалізовувала проєкт з модернізації мережі разом зі світовим лідером у галузі виробництва мережевого обладнання — компанією Cisco. На ці потреби на першому етапі модернізації вже було проінвестовано близько 500 мільйонів гривень. Завдяки новому обладнанню Cisco на ключових ділянках пропускна здатність мережі збільшилась у 10 разів.

У компанії відзначають, що було побудовано 11 додаткових резервних лінків загальною ємністю понад 900+ Гбіт/c, та таким чином зарезервовано найбільші міста України як мінімум двома шляхами. Це забезпечує надання необхідної швидкості та стабільності послуг. Також нове обладнання дозволило вдвічі підвищити відмовостійкість мережі та істотно підняти рівень надання послуг.

 

Понад 800 київських укриттів підключили до інтернету