Чим можна годувати водоплавних птахів узимку: без шкоди для їхнього життя

У Києві біля водойм встановили інформаційні таблички з короткими порадами, як правильно підгодовувати водоплавних птахів узимку.

Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Здебільшого водоплавні птахи не потребують сторонньої допомоги, однак взимку, коли водойми замерзають, їх можна підгодувати.

"Важливо робити це правильно і пам’ятати, що існує перелік продуктів, які можуть зашкодити птахам і призвести до хвороб та навіть загибелі. Разом із нашими комунальними підприємствами ми розмістили спеціальні таблички-нагадування про корисні та шкідливі продукти для водоплавних птахів. Закликаємо киян ознайомитися з порадами та розповісти про них дітям", — сказав Олександр Возний.

Багато хто звик годувати птахів хлібом, булочками, батоном, сухарями. Але за жодних умов цього робити не можна. Це стосується лебедів, качок та інших водоплавних птахів.

На користь їм піде цільне зерно та подрібнені сезонні овочі: пшениця, кукурудза, овес, ячмінь, а також капуста, морква та буряк.

Також у КМДА радять не намагатись годувати диких птахів із рук, натомість краще висипати суміш для годування вздовж берега.

Як у Дарницькому районі врятували лебедів: фото