Чи працюватимуть з травня центральні фонтани у Києві: подробиці
Фото - Facebook

В цьому році, як і в попередні роки під час дії воєнного стану, у Києві не вмикатимуть найбільші фонтанні комплекси міста.

Про це повідомили у водогосподарському комунальному підприємстві "Київводфонд", яке опікується фонтанами.

Таке рішення прийняли через економію, оскільки фонтани на Майдані Незалежності та в акваторії Русанівського каналу є енергозатратними. 

Йдеться саме про 8 енергозатратних фонтанних комплексів, які мають потужне насосне обладнання, а саме: фонтани "Великий", "Каскадний" і "Малі" на Майдані Незалежності, фонтан "Засновники Києва" на непарній стороні вулиці Хрещатик, фонтан "Водяна куля" на Майдані Незалежності (непарна сторона вулиці Хрещатик), фонтан "Хрещатик" на вулиці Хрещатик, 25, фонтан на вулиці Велика Васильківська, 119-121, фонтани в акваторії Русанівського каналу.

Але для містян та гостей Києва в парках і скверах працюватимуть локальні фонтани, роботу яких забезпечують районні зеленбуди. Вони економніші з точки зору споживання електроенергії.

"Загалом у 2024 році на території зелених зон планується запуск 25 фонтанів. Традиційно вони розпочнуть роботу в першій половині травня, а завершать наприкінці вересня", — розповідають у КМДА. 

Голосіївський район

  • сквер ім. Івана Федорова.

Дніпровський район

  • парк "Перемога", парк "Аврора".

Дарницький район

  • парк "Позняки", парк "Партизанської слави".

Подільський район

  • сквер № 1 на Контрактовій площі (біля пам’ятника Петру Сагайдачному), сквер № 2 на Контрактовій площі (фонтан "Самсон"), сквер на площі "Щекавицькій", парк "Куренівський".

Оболонський район

  • площа Оболонська, 6, просп. Володимира Івасюка, 2-Д (Сад каменів).

Святошинський район

  • парк "Совки".

Шевченківський район

  • парк ім. Т. Г. Шевченка (3 фонтани), парк "Володимирська гірка" (2 фонтани), парк "Сирецький", сквер "Золотоворітський", сквер "Мюнхенський", сквер ім. Івана Котляревського, сквер біля Оперного театру, сквер №2 на Володимирському проїзді, сквер "Литовський", сквер імені Миколи Макаренка.
Чи знесуть колишню Арку дружби народів — відповідь КМДА