Чи перейменують вулицю Герцена у Києві на честь азовця Василя Копаня

Віталій Кличко відповів на петицію щодо перейменування вулиці Герцена на честь загиблого "азовця" Василя Копаня на позивний "Незнайка". Петиція набрала необхідні голоси за добу.

Чи перейменують вулицю Герцена у Києві на честь азовця Василя Копаня: відповідь КличкаМер Києва підтримує електронну петицію № 13218 про перейменування зазначеної вулиці з деякими нюансами.

Кличко зазначив, що вулиці та інші об'єкти, названі на честь Олександра Герцена, не підпадають під дію Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії". Тому задля законного перейменування необхідно подати документи на ім'я мера. Йдеться про пропозицію щодо зміни назви вулиці, її обґрунтування, інформаційну довідку про Василя Копаня та письмову згоду родичів.

"У разі надходження відповідного переліку документів зазначене питання буде розглянуто виконавчим органом Київської міської ради", — наголосив Віталій Кличко.

Раніше "Наш Київ писав", як триває процес перейменування у 2024 році, куди звертатися із пропозиціями зміни назв і скільки об’єктів досі залишаються пов’язаними назвами з росією.

У Подільському районі перейменували вулицю Брюсова: нова назва