Петиція про перейменування вулиці Герцена у Києві на честь азовця Василя Копаня за добу набрала 6000 голосів

Петиція щодо перейменування вулиці Герцена у Шевченківському районі Києва на честь загиблого командира полку "Азов" Василя Копаня на позивний "Незнайка" за добу набрала необхідні голоси.

Кияни створили петицію 20 вересня і вже наступного дня вона набрала 6616 підписів.

Петиція про перейменування вулиці Герцена на честь загиблого командира Азова за добу набрала голосиАвторка петиції, Юлія Федосюк, вважає, що попри позитивну позицію Герцена стосовно незалежності України, місто має вшановувати своїх Героїв та називати вулиці на їхню честь. 

Василь Копань був командиром загону розвідки 12 бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України, отримав ордени "За мужність", "За відвагу" тощо. Військовий народився у Маріуполі долучився до бригади у 18 років. Він пройшов шлях від солдата до командира підрозділу. Брав участь у Широкинській наступальній операції. У 2019 році тримав оборону в районі Світлодарської дуги, а у 2022 — брав участь в обороні рідного міста, був у полоні, але згодом знову став у стрій.

У 2023 році воював на запорізькому напрямку, був поранений, проте після реабілітації також повернувся на фронт. Загинув Василь Копань 8 вересня 2024 року під час бойового завдання. 

Наразі петицію має розглянути комісія Київради на чолі з мером Віталієм Кличком.

Раніше ми писали, що у Києві перейменували вулицю Тургенєва, провулок Бехтерівський, парк "Юність", сквер на вулиці Прорізній та інші об'єкти.

Кияни закликають облаштувати велодоріжки на мосту Патона: петиція