Чи є загроза для якості води в Києві: песимістичний сценарій
Фото - Unsplash

Якщо розглядати "малоймовірний песимістичний сценарій" із забрудненням води у Десні, то деякі райони міста будуть обмежені у водопостачанні. Про це розповів генеральний директор "Київводоканал" Олег Лисюк на брифінгу. 

Загалом Київ готовий до надзвичайних ситуацій у випадку погіршення якості води через забруднення річок. У столиці діє спеціальний штаб, який цілодобово моніторить якість води у Десні та Дніпрі після техногенної аварії на території рф, пов'язаної із забрудненням річки Сейм. Наразі ситуація із водою у Києві "не викликає занепокоєнь".

"Вся наша система повністю готова до будь-яких надзвичайних подій, які можуть виникнути через погіршення води. Щонайменше за добу населення попередять про будь-яку загрозу", — додав Роман Ткачук, директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА. 

Чи є загроза для якості води в Києві: Київводоканал розповів про песимістичний сценарій

Нагадаємо, 28 серпня 2024 року мер Вишгорода Олексій Момот повідомив, що у річці Десна виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону. Згодом у КОВА спростували цю інформацію та заявили, що перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у річці Десна в межах Київської області не виявлено. Проте 29 серпня 2024 року Держводагентство підтвердило забруднення Сейму та Десни. 

31 серпня 2024 року на Чернігівщині почали процес очищення води річки Десна від забруднення.

Забруднена вода з Десни може дістатися Київщини 14-16 вересня: що відомо