Що відомо про отруйні речовини у річці Десна на Київщині: відповідь КОВА

Мешканцям Київщини повідомили про отруйні речовини, які стікають з росії у річку Десна. Про це написав Вишгородський міський голова Олексій Момот на сторінці у Facebook. Згодом він видалив публікацію, а представники Київської обласної військової адміністрації спростували інформацію про отруєну воду.

Що відомо про отруйні речовини у річці Десна на Київщині: відповідь КОВАЯк зазначили у КОВА, Державна екологічна інспекція під час перевірки не виявила перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у Десні, що протікає у Вишгородському та Броварському районах Київщини. Також у водоймі не зафіксували мор риби.

Що відомо про отруйні речовини у річці Десна на Київщині: відповідь КОВАПроте за даними Регіонального офісу водних ресурсів, у Сумській області нещодавно виявили забруднення води та замор риби у річці Сейм. Оскільки вона є лівою притокою річки Десна, комісія ТЕБ та НС доручила проводити щоденний моніторинг якості води.

Наразі жителям Київської області не рекомендують купатися, ловити рибу та використовувати воду з річки Десна для побутових потреб або поїння худоби. Як наголосила Київська обласна комісія ТЕБ, це необхідно для запобігання негативному впливу на здоровʼя населення.

Раніше ми писали, чи є загроза прориву дамби на Київській ГЕС після удару росіян 26 серпня.

У Мархалівській гімназії під Києвом будують протирадіаційне укриття: що вже зробили