На річці Десна почали локалізацію забруднення, яке припливло з Сейму

На Чернігівщині на річці Десна почали очищення води від забруднення, яке надійшло з річки Сейм. Залучені Держводагентство, Держекоінспекція, органи ДСНС та місцевої влади, повідомляє Міністерство захисту довкілля.

Фахівці проводять процедури абсорбції забруднюючих речовин та насичення води киснем.

"Рішення щодо проведення таких заходів було прийняте після консультації з науковцями та на підставі рішення ТЕБ та НС. За прогнозами науковців, внесення активного мулу — захід, який сприятиме зменшенню забруднення. Також водники разом з фахівцями ДСНС  розпочали насичення води киснем», — повідомив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький.

Прогнозується, що ці заходи допоможуть поглинути забруднюючу органіку та запобігти мору риби. Для проведення робіт було завезено 10 тонн активного мулу з Білоцерківського водоканалу.

Також, як повідомляє Держводагентство та ДЕІ, на річці Сейм у Сумській та Чернігівській областях концентрація забруднення зменшилась. У Батурині рятувальники продовжують збирати загиблу рибу та захоронювати її, вже зібрано понад 11 тонн риби.

"Щодо стану річки Десна в межах Київської області забруднені води відсутні. Випадків загибелі водних біоресурсів не виявлено. Для недопущення вторинного забруднення річки розглядається місця встановлення бар’єрних рубежів — сіток для вилову загиблої риби", — йдеться у повідомленні.

Держводагентство підтвердило забруднення Сейму та Десни: подробиці