Будівництво дворівневої розвʼязки на Оболоні стартувало попри протести киян

Компанія "Автомагістраль-Південь" підтвердила початок будівництва розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної, що в Оболонському районі. 

Відповідний допис з візуалізацією проєкту.з'явився на сторінці компанії. 

"Підготовчі роботи вже розпочались. Наші співробітники займаються організацією дорожнього руху, перенесенням комунікацій та підготовкою до влаштування буронабивних паль", — зазначається у дописі.

На розв’язці збираються облаштувати велодоріжки, а на шляхопроводі — спільний велопішохідний тротуар. Будівництво планують завершити у 2024 році.

Нагадаємо, у березні на сайті Київради з'явилася петиція, в якій активісти просили не починати будівництво дворівневої розв’язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу.

У відповідь, Департамент транспортної інфраструктури КМДА заявив, що нова розв’язка дозволить покращити рух на одному із найзавантаженіших перехресть Оболоні. 

Згідно з проєктно-кошторисною документацією, на перетині двох магістралей зводитимуть розв’язку типу "неповний листок конюшини". Її проєктна пропускна спроможність – 11 200 авто/годину. Світлофор на перехресті приберуть, що дозволить зменшити затримки на транспортному вузлі.

Нині оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Вартість будівництва нової дворівневої розв’язки – 1,314 млрд грн.

Раніше ми писали, що на Оболоні, де планують збудувати багаторівневий паркінг, висадять дерева.

Кличко показав, як виглядатиме паркінг, пішохідний міст та зелена зона на Оболоні: відео