У Києві, у суботу, 27 травня, відбудеться толока на вулиці Прирічній, в Оболонському районі, де влада Києва хоче побудувати наземно-підземний паркінг.

В суботу, 27 травня о 9:30 відбудеться толока у парку на вулиці Прирічній в Оболонському районі, де влада Києва хоче побудувати наземно-підземний паркінг за 120 млн гривень. Активісти запрошують містян приєднатися до висадки дерев.

Дерева планували висадити ще на початку весни, у квітні. Проте через сильні паводки, які призвели до затоплення цієї території, озеленення вимушено перенесли.

Дерева саджатимуть вже з розвиненою кореневою системою. Вони вирощені у спеціальних горщиках з ґрунтом, який необхідно просто занурити у яму та полити водою. Цей метод висадки допоможе саджанцям легше перенести адаптацію до нового середовища.

На толоку збиратимуться зранку біля магазину "АТБ". Із собою, за можливістю, можна взяти лопату, рукавички та бутиль води.

Раніше ми писали, що учасники ініціативної групи "Парк Прирічна", які виступають за створення парку в Оболонському районі, намалювали мурал присвячений міському голові Києва Віталію Кличку. 

У Києві планують побудувати підземні паркінги в усіх районах — Кличко