У Києві активісти просять не починати будівництво дворівневої розв’язки на Оболоні до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу.

На сайті Київради з'явилася петиція, в якій активісти просять не починати будівництво дворівневої розв’язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу.

Петиція щодо заборони будівництва нових розв'язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу

Автор петиції, Олександр Гречко, наголошує, що "під час війни такі проєкти є марнотратством, які ризикують отримати велику кількість скандалів з розкрадання коштів бюджету міста Києва".

Зазначається, що на покинутий проєкт Шулявського шляхопроводу, функціональність якого можна піддати сумніву, спочатку виділили 600 млн гривень, а потім оновили кошторис — збільшили бюджет до 2 млрд гривень. Проте він вже декілька років знаходиться в недоробленому стані. Це наочно показує, що не можна починати нове, коли не закінчене старе будівництво.

Крім того, активіст зазначив, що створення нової розв'язки не зменшить затори, а просто перенесе їх на інші перехрестя, що розташовані поруч.

Нагадаємо, що "Київавтодор" розробляє документацію щодо реконструкції транспортного вузла на Оболоні, де на перетині магістралей з'явиться розв’язка типу "неповний лист конюшини". 

Мешканці лівого берега просять побудувати пішохідний перехід над залізницею