Борис Джонсон

Експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон отримав нову посаду, на якій продовжить допомагати Україні. Як пише Inews, політик стане новим президентом британської ініціативи "Консерватори — друзі України". 

Про це на з’їзді Консервативної партії повідомив нинішній очільник групи та ексміністр культури Джон Віттінгдейл. 

Він назвав Джонсона "багато в чому очевидним і найбільш гідним, щоб очолити цю організацію, тому що він був першою людиною, не лише у цій країні, а й у всьому західному світі, яка так рішуче виступила на підтримку українського народу".

Сам Джонсон участі у з'їзді партії не брав. 

Борис шкодує, що не може бути з нами сьогодні, але він висловив свою повну підтримку тому, у що ми всі віримо і нашій подальшій підтримці України. 

Під час перебування на посаді прем’єр-міністра, Борис Джонсон зав’язав тісну дружбу з Володимиром Зеленським, за що піддався критиці зі сторони деяких представників британської влади. Вони звинувачували політика в тому, що допомагаючи Україні, він не приділяє достатньо уваги внутрішнім проблемам держави.

Українці вирішили віддячити Джонсону за підтримку, встановивши табличку з ім'ям експрем'єр-міністра Великої Британії в Києві на Алеї сміливості. 

Call me Mariupol: на Берлінському марафоні пройде акція підтримки України