Борис Джонсон

У День Незалежності України, 24 серпня, до Києва приїхав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Про це Борис Джонсон повідомив на своїй сторінці у Twitter.

Він наголосив, що Великобританія й надалі підтримуватиме Україну у війні з росією. Також Джонсон додав, що вірить у перемогу України.

Те, що відбувається в Україні, важливе для всіх нас. Саме тому я сьогодні у Києві. Ось чому Велика Британія й надалі підтримуватиме наших українських друзів. Я вірю, що Україна може й переможе у цій війні.

Президент України Володимир Зеленський своєю чергою подякував Борису Джонсону за підтримку нашої країни та відстоювання інтересів України на міжнародній арені.

Радий вітати в День Незалежності великого друга України Бориса Джонсона. Борисе, дякую за безкомпромісну підтримку нашої країни з перших днів повномасштабної російської агресії, за стійке відстоювання інтересів України на міжнародній арені! Нашій державі пощастило мати такого друга!

Нагадаємо, що це вже не перший візит прем’єр-міністра Великобританії до Києва під час повномасштабної війни. Борис Джонсон приїжджав до України у березні 2022 року. Тоді він зустрічався із мером Києва Віталієм Кличком. Політики прогулялися Софійською площею, відвідали піцерію Veteranо та обговорили ситуацію на Донбасі та виконання Мінських домовленостей. 

Також Джонсон відвідував Київ у середині червня 2022 року. Він зустрівся з Володимиром Зеленським та обговорив з ним питання постачання важкої зброї, систем протиповітряної оборони, економічну допомогу, санкційний тиск на росію та гарантії безпеки для України. 

Країни Заходу розроблять аналог плану Маршалла для України, - Джонсон