Безоплатні речі та послуги: в Україні запустили дошку оголошень для допомоги

В Україні запустили платформу безплатної допомоги — Sharity place. Вона працює за принципом сайтів "куплю-продам", але оголошення тут використовують для пошуку чи надання послуг та речей без матеріальної вигоди.

Мета проєкту — допомогти українцям, які через війну покинули свій дім і тепер потребують найнеобхіднішого.

"Я й сам опинився в подібній ситуації. Ми виїжджали з Херсонщини в Грузію. У мене було мінімум речей з собою. В автівці троє дорослих, тому ми могли взяти лише найнеобхідніше: документи і якісь базові речі", — розповідає один з ініціаторів проєкту Павло Чебукін.

На сайті наразі здебільшого пропонують дитячий одяг і взуття, побутові речі, продукти, техніку та різні послуги. Зокрема, є оголошення від репетиторів або нянь. Якщо серед існуючих пропозицій людина не знайде те, що шукає, вона може створити власну об’яву із запитом на річ чи послугу, яка їй потрібна. Запропонувати чи отримати допомогу можна за посиланням.

Варто зазначити, що платформа доступна не тільки на території України. Так, у багатьох повідомленнях про надання тієї чи іншої допомоги зазначені міста Сакартвело (Грузія).

Нагадаємо, раніше з’явилася ще одна нова онлайн-платформа для допомоги постраждалим від війни.