З'явилася нова онлайн-платформа допомоги постраждалим від війни

Уряд запустив єдину онлайн-платформу, де зібрана повна інформація про всі основні сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни.

Повідомлення про це з'явилося на Урядовому порталі.

Наразі на сайті представлені ключові служби, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Крім того, там є буклети та інформаційні матеріали, щоб допомогти розпізнати негативні наслідки насильства та вчасно впоратися з ними.

"Всі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними. Водночас представлений на платформі перелік не є вичерпним. Тобто інші сервіси та організації за бажанням можуть також до нього долучитися", — зазначають у повідомленні.

Платформа розрахована не лише на постраждалих, а також і на фахівців, які надають їм допомогу. На сайті вже розміщенні рекомендації та посібники щодо роботи з потерпілими згідно з міжнародними стандартами.

Розробники розраховують, що отримавши необхідну допомогу, постраждалі будуть готові звернутись до правоохоронних органів, аби притягнути кривдників до відповідальності.

У майбутньому на сайт планують додати розділи із сервісами по роботі з дітьми. Платформа також надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають знайти нову роботу, перекваліфікуватись та підвищити економічний потенціал.

Нагадаємо, ООН відновлює програму фінансової допомоги українцям. 

Продуктові набори для ВПО в Києві: де отримати