Bellingcat створили власну мапу, на якій фіксують скоєні воєнні злочини проти України
Фото: facebook.com/bellingcat

Незалежні журналісти-розслідувачі Bellingcat, яких очолює Христо Грозєв, запустили інтерактивну мапу зруйнованих об'єктів інфраструктури в Україні.

На мапі фіксують події, які призвели до заподіяння шкоди цивільним з часів початку повномасштабного вторгнення росії. Їх додають тільки у разі наявності фото та відео з місця події.

«Ймовірно, є багато інших інцидентів заподіяння шкоди цивільному населенню, які не потрапили на камеру або в соціальні мережі і тому не відображаються на нашій карті. Навіть із таким застереженням кількість інцидентів у нашому масиві даних і на карті на момент публікації вже дуже значна. Ми будемо продовжувати оновлювати наш масив даних і карту з перебігом конфлікту. Ця карта залишиться в мережі і після його закінчення», – передає пояснення Bellingcat "Радіо Свобода".

Зокрема, на мапі є випадки бомбардування житлових будинків ракетами, руйнація об'єктів інфраструктури, присутність постраждалих або загиблих. Також вказують тип зброї, яким завдали шкоду.

Переглянути зафіксовані злочини можна самостійно, попередньо обравши відповідну дату. Позначки, які нанесли на міста, вказують кількість інцидентів, які там відбулися.