Насправді пісна їжа може виходити далеко за межі буденних смаків. Це не обмеження, а, навпаки, можливість експериментувати та звернути увагу на інші страви в улюблених закладах. Навіть якщо ви не постуєте, варто хоча б раз їх спробувати, тим більше, що багато столичних ресторанів та кафе створили окреме пісне меню.
Beef
Просторий, лаконічний та чесний столичний ресторан. Попри те, що м'ясо — основний інгредієнт страв в Beef, пісне меню до Великодня тут також вирішили створити. У ньому є грибна юшка, італійський тальятеле з томатами, запечена цвітна капуста з полентою на кокосовому молоці, вегетаріанські мітболи з кремом з топінамбура та овочевий террін.
Завершити обід можна десертом "Павлова" з ванільним кремом.
Пісні страви: тальятеле з томатами — 280 грн, запечена цвітна капуста з полентою на кокосовому молоці — 320 грн, зелене ризото з маринованими томатами — 280 грн, борщ з копченою грушею та чорносливом — 160 грн, салат з печеним буряком, гранолою та тофу-майонезом — 260 грн
Адреса: вул. Шота Руставелі, 11
Sam's Steak House
Сучасний стейк-хаус з яскравим та світлим інтер'єром. Заклад славиться великим асортиментом стейків сухого та вологого дозрівання Ukrainian Special Beef. Популярністю серед відвідувачів користується єдиний в місті стейк-ланч, проте якщо ви дотримуєтесь посту — тут вам також знайдуть, що запропонувати.
Пісні страви: теплий салат з баклажанів, цукіні та глив під кунжутно-імбірним соусом — 255 грн, паста у кремі з авокадо — 295 грн, суп-пюре з топінамбуру — 195 грн, запечена цвітна капуста — 295 грн
Адреса: вул. Жилянська, 37
"Улюблений дядя"
Ресторан "Улюблений дядя" являє собою квартиру, з чітко поділеними зонами: вітальнею, кухнею, кабінетом з бібліотекою, також баром та терасою.
В меню переважно страви середземноморської, європейської, близькосхідної та ізраїльської кухні. Нещодавно до нього додали виключно пісні страви, приготовані переважно з овочів — це вінегрет, з кремом з буряка, чорною квасолею та опеньками, зелений салат з грушею на грилі й тофу у фритюрі та битки сочевиці зі шпинатом та цибулею.
Запити це все гостям пропонують полуничним морсом та гарячим збитнем з айвою чи обліпихою.
Пісні страви: зелений борщ — 315 грн, печений батат — 375 грн, битки з сочевиці — 365 грн, улюблений вінегрет — 255 грн, зелений салат — 470 грн
Адреса: вул. Паньківська, 20
"Хуторець на Дніпрі"
Прибережний ресторан з українською їжею та широким асортиментом горілчаних напоїв. Власники називають його "втіленням традиційного смаку" та роблять акцент на ситності приготованих тут страв. Звісно, що пісне меню також не є виключенням.
Борщ червоний з білими грибами та квасолевими галушками, вареники з картоплею, закарпатським грибом й хрумким бататом, а також картопля запечена з лісовими грибами та селерою можуть стати основними стравами повноцінного та водночас пісного обіду.
Пісні страви: стейк броколі з песто із грецьких горіхів — 315 грн, зелений салат з пікантним кабачком-гриль та печеним чері — 315 грн, вареники з вишнею та ягідним киселем — 275 грн, товмач білої квасолі з карпачо з ріпи та моченими горіхами — 235 грн
Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 10А
"Барсук"
Демократичний ресторан з "комфортною" їжею та швидкою доставкою по Києву. Власники запевняють, що у всіх трьох закладах мережі можна збалансовано харчуватись кожного дня посту.
Наразі тут можна скуштувати різні пісні страви: авокадо рол з печеним перцем, пряним тофу та хіяші на хумусі, червоний борщ з білими грибами й квасолею, голубці з грибами та соусом з броколі. На десерт кухарі приготують легкий обліпихово-манний торт з солодким гранатом.
Пісні страви: healthy боул на "перфектному" хумусі — 198 грн, біла гречка з грибами, шпинатом та цибулею з димком — 119 грн, червоний борщ — 98 грн, салат з пряним тофу, яблуком, чорносливом та томатами чері — 159 грн
Адреси: пров. Євгена Гуцала, 3А; вул. Василя Липківського, 37В; Бессарабська площа, 7.
Simona
Simona ristorante з італійською кухнею розташований біля Львівської площі. Головна особливість закладу — справжня дров'яна піч, де готують традиційну неаполітанську піцу з різними начинками.
Напередодні Великодня в Simona попіклувалися про своїх відвідувачів та склали окреме пісне меню з легкими стравами, серед яких крем-суп з сочевиці, лінгвіні з овочами та картопля з хумусом й грибами. Із солодкого — панна-кота з персиковим конфітюром.
Пісні страви: картопля з хумусом та грибами — 225 грн, крем-суп із сочевиці — 135 грн, тост з авокадо, грибами та тофу — 215 грн, лінгвіні з овочами — 245 грн, салат з цукіні, томатами чері та авокадо — 235 грн
Адреса: вул. Січових Стрільців, 11
"Первак"
Ресторан у старовинному стилі з антикварним декором, де подають класичні страви української кухні. Якщо під час посту набридла одноманітна їжа та хочеться чогось незвичного й ситного — вам однозначно сюди.
У цьому закладі гостям рекомендують спробувати пісне олів‘є з маринованими опеньками, стейк з цвітної капусти, зрази з капустою та грибами або салат з карамелізованим баклажаном під соусом чілі-бальзамік.
Пісні страви: крученики з начинкою із волоського горіха — 136 грн, табуле із кус-кусу, з томатами та зеленню — 119 грн, печеня з квасолі з лисичками під гострим соусом — 119 грн, картопляні зрази з капустою та білими грибами — 108 грн, вареники з вишнею та медом — 143 грн.
Адреса: вул. Рогнідинська, 2
"Хачапурі та вино"
Заклади з атмосферою затишку і грузинською привітністю. Візитна картка мережі, безперечно, — хачапурі й хінкалі. Якщо ви прихильник грузинської кухні, то знаєте, що більшість страв з неї готуються з використанням телятини, свинини, баранини та м'яса птиці. Напевно навіть уявити важко, що у такому кафе також може бути меню з пісною їжею, але це дійсно так.
Почати пісний обід в "Хачапурі та вино" можна з салату з баклажанами та сиром тофу чи з салату з запечених овочів, на закуску замовити лобіо з ароматними травами, далі скуштувати рибний чкмерулі або хачапурі зі шпинатом та грибами.
Пісні страви: хачапурі зі шпинатом та грибами — 139 грн, рибний чкмерулі — 235 грн, хінкалі зі шпинатом та грибами (4 шт) — 116 грн, лобіо з ароматними травами — 125 грн, салат із запечених овочів — 169 грн, хачапурі з баклажаном та овочами — 159 грн
Адреса: вул. Бориса Грінченка, 2/1; вул. Велика Васильківська, 57/3; вул. Сагайдачного, 27; вул. Драгоманова, 29, всі адреси.
True Price
Мережа ресторанів із платним входом, де усі позиції з меню гості можуть придбати за собівартістю. Ціна за вхід до закладу залежить від дня тижня та часу доби.
У звичайні дні тут подають страви європейських кухонь — морепродукти, салати та стейки. Але на період посту у меню також з'являються різноманітні позиції без м’яса, яєць і молока. Для прихильників страв на грилі пропонують авокадо з томатною сальсою, також є салат з манго та кокосовим кремом й хумус з кукурудзяними чіпсами.
Пісні страви: картопляні деруни з білими грибами та печерицями — 59,30 грн, шпинат з білими грибами та печерицями — 45,30 грн, теплий салат із запеченими овочами та гарбузом — 93,50 грн, вінегрет — 43,60 грн, булгур із в'яленими томатами — 62,20 грн
Адреса: Русанівська набережна, 4; вул. Миколи Грінченка, 2/1; вул. Микільсько-Слобідська,1А, всі адреси.
"Паштет"
Мережа гастрокафе "Паштет" складається з трьох закладів, найпопулярніший з яких розташований на Хрещатику — це три поверхи з панорамним видом на центральну вулицю, окремою залою для проведення свят, бранчів та корпоративів.
Цього року у "Паштеті" пісне меню вирішили значно розширити, тому додали до нього вареники з капустою й цибулею фрі, суп гарбузовий з в'яленими томатами та фалафель з овочами й соусом із зеленню.
Пісні страви: локшина з овочами — 179 грн, фалафель з овочами та соусом із зеленню — 183 грн, вівсяна каша з грибами — 139 грн, вареники з капустою — 169 грн, салат із запеченими овочами — 178 грн, пана-кота з грушею — 119 грн
Адреса: вул. Хрещатик, 24; вул. Костянтинівська, 1/2; просп. Перемоги, 18
"Євразія"
Щороку напередодні Великодня в меню всіх закладів "Євразія" вводять пісні страви. Деякі з них користуються настільки високим попитом серед гостей, що зрештою стають частиною постійного меню.
Цього разу відвідувачі мають можливість замовити пісний ланч, куди входить крем-суп з броколі та зеленого горошку, биті огірки з соєвий соусом, кунжутним маслом, бальзамічним оцтом та кінзою, авокадо маки, рисові чіпси, а також напій на вибір. До того ж в меню додали пісні салати, гарніри, бургери, фірмові та класичні роли.
Пісні страви: рол "Кайсо" в червоному кранчі — 109 грн, теплий салат з грибами, теплий салат з грибами Муер — 127 грн, баклажани в кисло-солодкій глазурі — 131 грн, локшина "Фунчоза" з овочами — 119 грн, червоний тофу з битими огірками — 131 грн, овочі на грилі — 101 грн
Адреси: Бессарабська площа, 2; вул. Велика Васильківська, 88; вул. Вільямса, 5; пр-т Григоренко, 22/20, всі адреси.
"Кувшин"
Один з найстаріших закладів Києва, якому вже більш як 17 років. Вирізняється кавказькою гостинністю та дотриманням смачних традицій.
В "Кувшині" переконують, що піст — не привід відмовлятись від улюблених кавказьких страв. Варто просто спробувати їх в новій інтерпретації кухарів закладу, наприклад, долму тут готують з бобами й подають з особливим соусом. Також є пісний крем-суп з батату та хумус з білих грибів.
Пісні страви: Крем-суп з батату, лісових горіхів та кіноа — 185 грн, салат з печеними овочами й кизилом — 359 грн, пучхолія з томатів, баклажану й сацебелі — 285 грн, долма з бобами — 315 грн
Адреса: вул. Івана Федорова, 10