Настав сезон холодів — тож ми отримуємо все менше сонця, вітаміну D та тепла навколо. Але їх легко поновити — принаймні у тарілці, на обід, вечерю або як смачний перекус.
З 16 по 29 жовтня в усіх магазинах NOVUS тривають “Середземноморські тижні” — акція, що дозволяє повернути собі частинку літа й підтримати здоров’я у холодний сезон. Улюблені морепродукти, італійські делікатеси, сири та олії знову на полицях зі знижками до -50%.
Розповідаємо, на які саме продукти звернути увагу і чому їх потрібно більше вживати восени.
Щоденна користь з базовими продуктами
Осінь в Україні традиційно проходить з похмурим небом та різкими перепадами температури. За таких умов ми все менше рухаємося, тож в раціоні мають з’явитися продукти, які заряджають енергією та піклуються про наше здоров’я. Саме середземноморські продукти ідеальні для цієї задачі, адже вони насичені білком, корисними жирами та вітамінами для підтримки імунітету.
Наприклад, філе форелі. Це ніжна, поживна частина риби з високим вмістом омега-3. Завдяки цьому краще працюють серце та мозок, а організм надовго відчуває ситість. Окрім явної користі, це ще й смачний та тендітний продукт, який чудово смакує в салаті або у печеному вигляді з овочами й лимоном.
Ціна: 499 грн за кілограм (-44%).
Що придбати у пару (ціни зі знижкою):
- Оливкова олія Romeria — 399 грн
- Макарони Spaghetti La Ruvida — 44,99 грн
- Кіноа Nutti — 39,99 грн
- Цілі томати Ellebi — 42,99 грн

Що приготувати: паста з сиром, томатами й фореллю
Інгредієнти:
- Філе форелі — 300 г
- Томати Ellebi — 200 г
- Пачка спагеті La Ruvida
- Оливкова олія Romeria — 2 ст. ложки
- Сир Parm.Reggiano PDO Granarolo — 75 г
- Спеції — за смаком
Запечіть у духовці форель та томати. Окремо відваріть спагеті. Перетріть у мʼяку масу рибу з овочами, додайте у форму відварене спагеті. Збризніть страву оливковою олією та додайте натертий сир — і нехай аромат літа повернеться на вашу кухню.
Сири — смакувати щодня і в особливі моменти
Є речі, які завжди підіймають настрій. Так само є продукти, які доречні завжди. Один з таких — сир у різних його варіаціях.
Основний продукт для середземноморського обіду — сир Фіта GoodMilk. Його кислуватий, виразний смак додає будь-якій страві характеру. Фіта чудово поєднується з овочами, пастою або грецьким хлібом піта. А ще це джерело білка, кальцію та пробіотиків, які сприяють здоров'ю кісток, покращують травлення та підтримують імунну систему.
Ціна: 52,99 грн (-27%).
Що придбати у пару (ціни зі знижкою):
- Брі Saint Benoit — 489 грн / кг
- Gran Biraghi — 44,99 грн
- Моцарела Яготинська — 79,99 грн
- Бринза GoodMilk — 52,99 грн

Що приготувати: Середземноморський салат із сиром Фіта та оливками
Інгредієнти:
- Сир Фіта GoodMilk — 150 г
- Помідори чері — 200 г
- Огірок — 1 шт.
- Червона цибуля — ½ шт.
- Маслини без кісточки Iberica — 50 г
- Оливкова олія Romeria — 2 ст. ложки
- Орегано, лимонний сік — за смаком
Наріжте овочі великими шматочками, а сир — кубиками. Змішайте все у великій мисці, додайте маслини. Збризніть салат оливковою олією Romeria, додайте лимонний сік і орегано. Смакуйте як у Греції!
Риба та морепродукти — обовʼязкові восени
Восени риба — це справжній must-have. Вона насичує організм білком, корисними жирами, фосфором і вітамінами, зміцнює імунітет і допомагає боротися з сезонною втомою. А ще — це смак моря, який повертає у спогади про відпустку та теплі моменти з близькими людьми.
Основний продукт на обідньому столі — морський окунь. Його ніжне біле м’ясо створене для запікання з овочами. Воно не лише смачне, а й легке, тому чудово підходить для родинних зустрічей і як основа страви для тих, хто стежить за фігурою.
Ціна: 249 грн (-11%).
Що придбати у пару (ціни зі знижкою):
- Тунець Calvo у власному соку 80г х 3шт — 159 грн
- Аргентинські креветки в панцирі — 799 грн / 2 кг
- Атлантичний лосось в олії Banga — 89,99 грн
- Печінка тріски з лавровим листям і перцем Banga — 89,99 грн

Що приготувати: Осінній окунь із запеченими овочами та лимоном
Інгредієнти:
- Філе окуня — 2 шт.
- Баклажан — 1 шт.
- Помідори чері — 5-6 шт.
- Червоний перець — 1 шт.
- Оливкова олія Romeria — 2-3 ст. ложки
- Розмарин, лимонний сік — за смаком
Викладіть філе окуня на подушку з баклажанів, помідорів і перцю, додайте оливкову олію, лимон і свіжий розмарин. Запікайте 25 хвилин — і насолоджуйтесь ароматом літньо-осіннього моря.
Смаколики для особливих моментів
Восени особливо хочеться теплих та яскравих моментів, які наповнять сірі будні спогадами. Для цього необовʼязково чекати ідеальних часів — їх можна створювати чи не щодня. Головне — обрати правильні продукти, як грецькі оливки або скибку хамона.
Для таких моментів особливо радимо обирати гребінці в соусі PayPay. Це вишуканий морський делікатес із ніжним смаком, насичений білком і мінералами. Ідеально підходить для салатів, паст чи легких закусок, але також неповторно смакує як соло страва.
Ціна: 99,99 грн (-41%).
Що придбати у пару (ціни зі знижкою):
- хамон Серрано Don Alonso — 199 грн
- оливки з анчоусом Feudo Verde — 59,99 грн
- шашлик із тунця та лосося — 799 грн / 1 кг
- пепероні Almito — 64,99 грн

Що приготувати: Теплий салат із гребінцями, шпинатом і лимонним соусом
Інгредієнти:
- гребінці в соусі PayPay — 115 г
- Шпинат — 400 г
- Оливкова олія Romeria — 2 ст. ложки
- Чорний перець та спеції — за смаком
- Лимонний сік — за смаком
Обсмажте гребінці на оливковій олії, додайте свіжий шпинат, сік лимона й трішки чорного перцю. Це легка, корисна, витончена страва, яка створює відчуття ресторанного вечора вдома — проте ніби у ресторації на березі Середземного моря.
