Де в Києві поїсти борщ з цікавою подачею: огляд закладів

Борщ — класична українська страва, яка є майже в усіх закладах Києва. Якщо ви хочете спробувати нестандартний борщ з цікавою подачею — пропонуємо добірку ресторанів та кафе, де можна замовити борщ-смузі, борщові роли, зелений або вегетаріанський борщ зі сливовим лекваром, з вишнями та чорносливом.

Ресторан "100 років тому вперед"

У ресторані "100 років тому вперед" пропонують страви української кухні без стереотипів. Меню закладу розробив шеф-кухар Євген Клопотенко. Саме він запропонував надати борщу статус нематеріальної культурною спадщиною ЮНЕСКО. У закладі також подають борщ, але не класичний, а "справжній давній український". Його готують у печі в закритому просторі зі сливовим лекваром, щоб зберегти неповторний смак та аромат. Можна замовити борщ на овочевому або м'ясному бульйоні.

Заклади Києва, де поїсти некласичний борщ: ресторан 100 років тому вперед

Меню та ціни:

  • Борщ із печі зі сливовим лекваром (овочевий) — 205 грн;
  • Борщ із печі зі сливовим лекваром (м'ясний) — 235 грн.

Адреса: вулиця Володимирська, 4

Режим роботи: з неділі по четвер з 10:00 до 22:00, у п'ятницю та суботу з 10:00 до 23:00.

Ресторан кримсько-української кухні "Теплий"

У ресторані "Теплий" можна скуштувати страви кримсько-української кухні. Борщ тут класичний, але з нестандартною подачею м'яса. Його наливають у тарілку, а в середину кладуть люля-кебаб на паличці. Подають зі сметаною та лавашем.

Де в Києві поїсти борщ з цікавою подачею: ресторан кримсько-української кухні ТеплийАдреса: вулиця Тростянецька, 4/2, вулиця Лісківська, 9а/22

Режим роботи: з 11:00 до 23:00.

Ресторан "Глек"

Ресторан "Глек" на Великій Житомирській спеціалізується на сучасній кухні столиці. В закладі пропонують два варіанти борщу. Перший — київський борщ з білими грибами та м'ясною або веганською пампушкою. Його варять на овочевому бульйоні з білими грибами та квасолею, але без картоплі. До столу страву подають з пампушкою, яку розрізають й змащують конопляним майонезом, приправляють червоною цибулею та начиняють томленими бичачими хвостами. Другий — зелений борщ з підкопченим сомом, картоплею, перепелиними яйцями та щавлем.

Де в Києві поїсти нестандартний борщ: ресторан Глек

Меню та ціни:

  • Зелений борщ з підкопченим сомом — 270 грн;
  • Справжній київський борщ з білими грибами та м'ясною пампушкою — 270 грн;
  • Справжній київський борщ з білими грибами, подається з пампушкою — 230 грн.

Адреса: вулиця Велика Житомирська, 6

Режим роботи: у будні з 9:30 до 22:00, у суботу та неділю з 10:30 до 22:00.

"Дай Борщу!"

В закладі "Дай Борщу!" неподалік станції метро "Олімпійська" готують найнезвичніші види борщу. Окрім класичного, в меню є борщ з сиром дорблю та борщ-смузі. Його наливають у пляшку і подають to go. Також можна замовити борщові роли та боули. Ціни на страви та наявність треба уточнювати на місці. 

Де в Києві поїсти нестандартний борщ: заклад Дай борщу на ОлімпійськійАдреса: вулиця Велика Васильківська, 72

Кафе "Марія"

У міському кафе "Марія" на Лук'янівці, співзасновницею якого є Лейла Туваклієва, готують сніданки та веганський борщ без м'яса. В основі страви — картопля, морква, капуста, буряк, томати, перець капі та чилі, квасоля, цибуля й часник. За бажанням гостей додають крем-сир лабне. Страву подають у вишуканій тарілці з хлібом.

Заклади Києва, де можна поїсти веганський борщ без м'яса: кафе Марія

Меню та ціни:

  • Борщ — 195 грн.

Адреса: вулиця Павлівська, 26/41

Режим роботи: з неділі по четвер з 8:00 до 21:00, у п'ятницю та суботу з 8:00 до 22:00.

Українське бістро "Полтава"

У бістро "Полтава" біля метро "Арсенальна" можна спробувати традиційні страви, притаманні кухні Полтавщини. Тут готують кременчуцький борщ з вишнями за рецептом шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка. У складі — полтавське м'ясо (яловичина), квасоля, копчена груша, зубрівка, вишневий конфітюр. Борщ подають до столу з копченою сметаною. За бажанням гостей страву можуть приготувати без м'яса. 

Заклади Києва, де готують некласичний борщ: українське бістро Полтава від Євгена Клопотенка

Меню та ціни:

  • Борщ по-кременчуцьки (з вишнями) — 195 грн.

Адреса: вулиця Князів Острозьких, 8

Режим роботи: з 10:00 до 22:00.

Ресторан "Канапа"

Ресторан "Канапа" на Андріївському узвозі вирішив також здивувати гостей подачею борщу. Традиційний український борщ за чернігівським рецептом подають у капусті. Його готують на свиному бульйоні, додаючи в'ялену грушу, квасолю, чорнослив та свинячі вушка. Подають зі сметаною, пампушками із часником. Проте скуштувати страву з нестандартною подачею вдасться тільки восени, взимку та навесні. Влітку борщ подається у звичайній тарілці. Зелений борщ пропонують на бульйоні з кролика, з кінським щавлем та кропивою. 

Де в Києві поїсти борщ з цікавою подачею: ресторан Канапа

Меню та ціни:

  • Борщ червоний з копченою грушею, сливою та пампушками — 229 грн;
  • Зелений борщ — 219 грн.

Адреса: Андріївський узвіз, 19А

Режим роботи: з понеділка по четвер з 11:00 до 22:00, у п'ятницю, суботу та неділю з 11:00 до 23:00.

Ресторан "Царське село"

У ресторані-музеї "Царське село" біля Печерської Лаври готують два види борщу з "царською" подачею. Червоний варять з куркою або свинячими ребрами, до нього йде пампушка з печі, сало, часник, цибуля та чарка хріновухи власного виробництва. Страву подають у хлібній тарілці з кришкою. Зелений борщ готують з щавлем, домашньою курятиною, перепелиними яйцями, сметаною та грінками із зернового хліба. Можна замовити одну порцію або велику на усю родину.

Де в Києві поїсти борщ з цікавою подачею: ресторан Царське село

Меню та ціни:

  • Борщ "Родинне застілля" — 985 грн (1,2 л);
  • Борщ з куркою та пампушками — 325 грн;
  • Зелений борщ — 325 грн.

Адреса: вулиця Лаврська, 22

Режим роботи: з 10:00 до 23:00.

Ресторан "Товста Качка"

У ресторації сучасної української кухні "Товста Качка" можна замовити борщ з чорною смородиною, квасолею та свиними ребрами. Страву готують за старовинним рецептом, який вдосконалили та адаптували під сучасні смаки. До борщу окремо додають грінки з чорного хліба, гострий перець, цибулю та сало, перекручене з часником.

Де в Києві поїсти борщ з цікавою подачею: ресторан Товста качка

Меню та ціни:

  • Борщ з чорною смородиною, квасолею та свиними ребрами — 218 грн.

Адреса: вулиця Прорізна, 15А

Режим роботи: щодня з 11:00 до 22:30.

Ресторан "INCH"

У ресторані "INCH" на Жилянській, який відкрив футболіст Олександр Зінченко, готують закарпатський борщ. Його варять на бульйоні зі свинячих копчених ребер з додаванням червоної квасолі. Подають на дошці з томленою яловичою щокою, копченою сметаною, салом та канапкою з чорного хліба на вині.

Де в Києві замовити нестандартний борщ — у ресторані INCH на вулиці Жилянській

Меню та ціни:

  • Борщ закарпатський з томленою щокою — 350 грн.

Адреса: вулиця Жилянська, 59

Режим роботи: у тестовому режимі з 12:00 до 23:00.

Також пропонуємо 15 закладів Києва, де можна з'їсти класичну та авторську котлету по-київськи.

Де в Києві з'їсти пиріжки та пироги: добірка закладів