Євген Клопотенко та бар KYI створили коктейль "Борщ" до Дня Києва. Його презентація відбудеться 23 травня в ресторані "100 років тому вперед".
Це той самий "борщ з печі" від Євгена Клопотенка, але в форматі коктейлю у банці. Його розробив шеф-бармен KYI bar&shop Іван Носко спеціально до Дня Києва.
Ідея створити коктейль виникла після дегустації борщу. Шеф-бармен уявив собі формулу з червоного вермуту і мескалю — з димними нотами печі та копченої груші, як у страві Клопотенка.
"Для мене важливо, щоб борщ був збалансованим: без зайвої солодкавості чи кислинки. Головним героєм цього коктейлю є чорний ферментований часник, який дає йому смак умамі в дуже простий спосіб. Я інф'юзував KYI горілку свіжим буряком і чорним часником — це ідеальна основа для такого борщу", — повідомив Іван Носко.
Горілка на буряку з чорним часником створює оксамитову основу, а мескаль дає за димні ноти. Червоний вермут придає кольору, а мікс кислот — кислинку томатів, за солодкуватість відповідає мед. Буряковий і горіховий бітери з’єднують усе в цілісний, багатошаровий смак. Міцність коктейлю — 19%.
Коктейль "Борщ" продаватиметься у банках об’ємом 150 мл. Його можна зберігати у холодильнику. Вартість напою — 360 грн.
23 травня о 19:00 у ресторані "100 років тому вперед" на вулиці Володимирській, 4 відбудеться презентація коктейлю "Борщ". Євген Клопотенко та Іван Носко стоятимуть за баром і пригощатимуть новим коктейлем відвідувачів. Приходити можуть усі охочі, вхід вільний.
Також коктейль "Борщ" вже доступний до продажу в закладах: "100 років тому вперед", "KYI bar&shop" та "LoggerHead".
Раніше ми писали, де у Києві наливають найкраще віскі.