Спеціально до Євробачення-2017 з 8 до 14 травня в Києві відбудеться фестиваль української національної кухні Euro Resto Week, що проходитиме одночасно майже у 100 закладах міста.
Незалежно від спеціалізації закладів, вони представлять обід і вечерю в національному стилі: старовинні українські рецепти і твісти на них, авторське виконання або страви міжнародної кухні, виконані з локальних продуктів. Для зручності гостей розроблені сети з першого, другого та напою за трьома ціновими категоріями: 300, 500 або 700 гривень (10, 17 або 28 євро).
Кожен із закладів представив щось особливе. У меню ресторанів будуть голубці з марліну і мільфей з генеральським салом, старовинна українська шпундра з полтавськими галушками і чорноморські бички, рапани та устриці, закарпатські гриби, трави. А назви коктейлів змусять усміхнутися: Great Oguretsby ("Великий огірок") або Bacon power ("Сила в салі").
"Ми отримували багато запитів від міжнародних журналістів з проханням надати рекомендації, які ресторани варто відвідати в Києві. Тому ми звернулися до експертів, які провели вже більше п’яти Resto Week, які склали для нас перелік рекомендованих закладів та розробили пропозицію з унікальними меню та цінами", — розповідає міжнародний pr-менеджер Євробачення Вікторія Сидоренко.
Гастрономічні традиції — одна з головних "родзинок" України. Тому організатори Euro Resto Week сподіваються, що цей фестиваль дозволить представити українську кухню у кращому її витворі, з високим рівнем сервісу за демократичними цінами та залишить приємні спогади у гостей Євробачення. Всю інформацію щодо пропозицій ресторанів та їх контакти можна знайти на офіційному сайті Євробачення у розділі "Ресторани", а також на сторiнцi RESTO WEEK у Facebook.
Нагадаємо, що з'явилася схема фан-зони Євробачення-2017 на Хрещатику.