Інтерактивна карта з місцем проживання письменників у Києві

У Києві мешкало багато відомих українських письменників, на честь деяких встановлені меморіальні дошки чи музеї. Проте не для усіх. Щоб дізнатися, де мешкали Марко Вовчок, Григорій Чупринка, Максим Рильський та інші, Texty.org.ua створили інтерактивну карту.

Інтерактивна карта з місцем проживання письменників у КиєвіНа карті можна побачити київські адреси письменників та дізнатися, чи є за цими адресами музеї.

Інтерактивна карта з місцем проживання письменників у Києві

Наприклад, якщо клікнути ім'я відомого українського поета Олександра Олеся, можна дізнатися про його життя, творчість та адресу, за якою він проживав у Києві. Отже, ми бачимо, що для письменника не створили музей-квартиру чи щось на кшталт цього. 

Також немає музею й у науковця та письменника Агатангела Кримського. Письменник "Розстріляного відродження" мешкав у Києві на вулиці Січових Стрільців, 55.

Інтерактивна карта з місцем проживання письменників у КиєвіА ось у поета і перекладача максима Рильського у Києві є музей. Він жив у Голосієві, тому там створили Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського (на вулиці Максима Рильського, 7).

На карті є інформація про таких письменників: Тарас Шевченко, Марко Вовчок, Іван Нечуй-Левицький, Михайло Старицький, Борис Грінченко, Леся Українка, Агатангел Кримський, Олександр Олесь, Григорій Чупринка, Володимир Винниченко, Микола Зеров, Павло Тичина, Михайль Семенко, Віктор Петров, Максим Рильський, Євген Плужник, Володимир Сосюра, Валер’ян Підмогильний, Ґео Шкурупій, Микола Бажан, Докія Гуменна, Олена Теліга, Павло Загребельний, Олесь Бердник, Всеволод Нестайко, Іван Драч, Василь Стус, Олег Лишега та Олесь Ульяненко. 

Раніше ми писали про цікаві факти, пов'язані з українськими письменниками, які підручники здебільшого виносять за лапки.

Цікаві факти про українських письменників: частина 2