Звільнений з полону азовець Діанов
Фото: Дмитро Козацький

"Азовець" Михайло Діанов передасть на лікування побратимів 23 млн 430 тис. грн. 

Про це він повідомив у себе на сторінці у Facebook.

Ці гроші надіслали йому українці, які хотіли допомогти звільненому з полону військовому одужати та вилікувати руку. Проте Михайло отримав допомогу від Ріната Ахметова та футбольного клубу "Шахтар". 

Михайло Діанов та Рінат Ахметов

Я планував їх витратити на лікування. Однак, як я вже казав раніше, Рінат Ахметов і футбольний клуб "Шахтар" вирішили допомогти мені з лікуванням, з пошуком найкращих лікарів за кордоном, з підготовкою документів. Це дає мені надію, що в мене знову буде повноцінна права рука. 

Також Діанов каже, що йому пощастило мати таку підтримку від усіх українців. Для нього ці донати — велика відповідальність. Завдяки фотографіям, які зробив Дмитро Козацький, "азовця" Михайла Діанова впізнають у всьому світі.

Я знаю, що мені пощастило більше, ніж багатьом хлопцям. Мене впізнають, допомогти мені відгукнулось так багато людей. І тепер я маю шанс повернути собі здорову руку. Я мрію про те, що так само я зможу допомогти й іншим хлопцям.

Діанов прагне зменшити кількість ампутацій. Саме тому він направляє ці гроші військовим, щоб ветеранів зі здоровими кінцівками біло більше.

У своєму повідомленні він каже, що невдовзі розповість про кожного, кому нададуть допомогу за його кошти. 

Раніше ми писали, що в Україну повернулися з російського полону ще 20 захисників.