ЗСУ просять перейменувати Повітрофлотський проспект на честь Повітряних Сил
Фото: Офіс президента України

Командування Повітряних Сил направило офіційне звернення на ім'я Віталія Кличка з проханням перейменувати Повітрофлотський проспект на честь Повітряних Сил.

Відповідний лист у своєму telegram-каналі опублікувала депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

У ньому йдеться про доцільність вшанувати подвиг воїнів-авіаторів, які стоять на захисті України з початку повномасштабної війни й донині. У Командуванні навели цифри, які підкреслюють важливість роботи Повітряних Сил. Зокрема там розповіли, що за час російського вторгнення воїни здійснили понад 15 тисяч бойових вильотів і знищили 202 літаки, 134 вертольоти, близько 1400 крилатих ракет та більше ніж 2500 безпілотників.

"З метою встановлення історичної та соціальної справедливості, відзначення особливих бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму особового складу Повітряних Сил ЗСУ, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, вважаю за доцільне підтримати ініціативу щодо перейменування Повітрофлотського проспекту в місті Київ на проспект Повітряних Сил", — йдеться у листі.

Крім того, під час засідання Київради, на якому мають розглянути проєкт рішення щодо перейменування Повітрофлотського проспекту, виступив Командувач повітряного командування "Центр" Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко. Він також закликав депутатів до "позитивного" рішення.

"Це буде шана тим, хто загинув. Це буде вшанування пам'яті наших героїв. І кожен військовослужбовець Повітряних сил буде знати, що частинка його роботи оцінена", — наголосив Кривоножко.

Нагадаємо, раніше попри незгоду киян Кличко ініціював перейменування Повітрофлотського проспекту на честь ЄС.