Мер Києва пропонує перейменувати проспект Повітрофлотський на проспект ЄС

На сайті Київради зареєстрували проєкт рішення про перейменування проспекту Повітрофлотського на проспект Європейського Союзу. Ініціатором перейменування виступив мер Києва Віталій Кличко.

Мер Києва Кличко пропонує перейменувати проспект Повітрофлотський на проспект Європейського СоюзуВже навіть доручено внести зміни до офіційного довідника "Вулиці міста Києва" та врахувати нову назву в Реєстрі вулиць.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року більшість киян під час опитування у "Києві Цифровому" проголосували за варіант "Повітрянофлотський". Саме ця назва вшановує героїчний Повітряний флот УНР та їхніх спадкоємців — героїв сучасних Повітряних сил ЗСУ.

Проте в липні депутати з фракції ЄС вдруге не дали голосів за відповідну назву. Через це подати варіант назви "Повітрянофлотський" відтепер вже неможливо. 

Перший раз Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту в червні. Саме тоді фракція "Європейська солідарність" агітувала киян голосувати за варіант "Європейський Союз".

Раніше ми писали, що у Київському метрополітені тривають роботи з перейменування двох станцій — замінили назви на всіх інформаційних покажчиках напрямку руху пасажирів і поїздів, а також встановили нові лінійні схеми над дверима у вагонах.

Кличко підтримав петицію проти перейменування вулиці на честь Омельченка