ключі від квартири

Майже по всій Україні, де не ведуться бойові дії, поступово відновлюють будівництво нових ЖК. Представники ресурсу українських новобудов ЛУН провели дослідження, за результатами якого виявили, наскільки збільшилися ціни на нові квартири у порівнянні з довоєнним періодом.

На скільки зросли ціни у різних регіонах України

В українській столиці ціна квадратного метра в новому ЖК зросла на 4,4% з довоєнного періоду і коштує зараз близько 41,6 тисячу гривень. У Київській області житло подорожчало приблизно на 12,2%, в середньому це 22 з половиною тисячі гривень за квадратний метр.

Найстрімкіше зростання цін на первинному ринку зафіксували у Хмельницькій та Кіровоградській областях. Там вартість квадратного метра зросла на 16% та 18% відповідно.


На Чернігівщині, Сумщині та Тернопільщині вартість житла виросла на 13%. Трохи менше — 12% націнки — простежується у Рівненській та Житомирський областях. На 11% дорожче нові квартири коштують на Волині. Львівська та Івано-Франківська область підняли прайс за квадратний метр в новобудовах на 9%, така ж ситуація на Харківщині. Водночас найменша динаміка цін простежується в Одеській області, де квадратний метр наразі коштує на 2% дорожче від довоєнного періоду.

Які зараз ціни на квартири в новобудовах

За інформацією з сайтів купівлі-продажу нерухомості, одні з найнижчих цін на квартири у новобудовах можна знайти в Києві. Там ціни стартують від 418 тисяч гривень. Водночас найдорожчі пропозиції у Львові. В місті Лева придбати нерухомість вартуватиме від 642 тисяч гривень.

Далі приведемо вартість нового житла у різних областях і містах за зростаючою:

  • Чернівці — від 455 тис. грн;
  • Львівська область — від 468 тис. грн;
  • Хмельницька область — від 509 тис. грн;
  • Тернопіль — від 511 тис. грн;
  • Кропивницький — від 575 тис. грн;
  • Вінницька область — від 590-600 тис. грн;
  • Івано-Франківська область — від 630 тис. грн.