Видання Eater оприлюднило списки найкращих і найгірших тенденцій у харчуванні та ресторанній сфері за 2024 рік.
У категорії найкращих трендів — кулінарні клуби, популярність безалкогольних напоїв і повернення "зомбі-ресторанів".
Натомість серед найгірших — меню за QR-кодами, надто ідеальні круасани та використання сирого молока.
Найкращі гастрономічні тренди 2024:
- Кулінарні клуби: місця, де люди збираються, щоб разом готувати за рецептами з кулінарних книг.
- "Зомбі-ресторани": заклади, які відновлюють роботу після тривалого закриття, з новим дизайном і ностальгійною атмосферою.
- Манія желейних цукерок: завдяки TikTok популярними стали желейні солодощі з новими формами та смаками.
- Ностальгічний посуд: дизайн у ретро-стилі стає прикрасою закладів і сувеніром для гостей.
- Келихи з рельєфом: стильний і доступний посуд став хітом через свою естетичність.
- Безалкогольні напої: ресторани розширюють меню креативними безалкогольними коктейлями.
- Популярність кончас: мексиканські булочки у нових варіаціях поєднують традиції та сучасність.
Найгірші гастрономічні тренди 2024:
- Надто ідеальні круасани: занадто симетрична випічка втрачає автентичність.
- Меню за QR-кодами: використання смартфонів дратує відвідувачів.
- Обмежені години роботи ресторанів: закриття ресторанів кілька днів на тиждень створює незручності для гостей.
- "Функціональні" інгредієнти: їжа з додатковими поживними речовинами часто більше рекламується, ніж є корисною.
- Їжа від ШІ: зображення та рецепти, створені штучним інтелектом, виглядають неприродно та вводять в оману.
- Сире молоко: популярність сирого молока небезпечна через ризики зараження бактеріями.
Нагадаємо, раніше "Наш Київ" розповідав про найстаріші заклади Києва, які відкрилися у столиці понад 25 років тому.
Дубайський шоколад у Києві: де спробувати та як приготувати вдома
Де у Києві випити какао: добірка закладів, меню та ціни