Знесення садиби Зеленських у Києві: є реакція КМДА

Знесення Садиби Зеленських у Києві відбулося несанкціоновано, на цю ситуацію має бути належна реакція правоохоронців. Про це повідомляє пресслужба КМДА. 

Департамент охорони культурної спадщини КМДА вимагає від правоохоронних органів притягнути винних до відповідальності.

"Те, що наразі відбувається — зухвале та цинічне самоуправство! Міська влада та Департамент охорони культурної спадщини обурені ситуацією, що сталася. Вважаємо, що правоохоронні органи мають надати свою оцінку та притягнути винних до відповідальності", — заявила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Соловйова також повідомила, що 18 липня ГО "Спадщина Київ" подала до Департаменту охорони культурної спадщини пакет документації щодо присвоєння садибі Зеленських статусу пам’ятки. За її словами, цей крок був частиною спільного з Департаментом плану дій щодо реалізації петиції зі збереження садиби, яку підтримала міська влада.

Реакція КМДА на знесення садиби Зеленських у Києві

Садиба Зеленських знаходиться на вулиці на вулиці Кониського, 22, її побудували у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. Ця будівля — одна з найстаріших на вулиці. Садибу звели з дерева й обклали цеглою. На початку XX століття в ній проживала сім'я заможних міщан Зеленських. На місці садиби забудовник планує звести 12-поверховий ЖК бізнес-класу "Тургеневъ".

Upd. Поліція Києва розслідує кримінальне провадження за частиною 2 частини 298 ККУ. Правоохоронці встановили місцезнаходження техніки, за допомогою якої зносили садибу, та вилучили її. Вирішується питання щодо її арешту.

Реакція КМДА на знесення садиби Зеленських у Києві

Реакція КМДА на знесення садиби Зеленських у Києві

У Києві почали зносити історичну садибу Зеленських: фото