Виставка Зірка сходить на центральному залізничному вокзалі в Києві

У Києві 23 грудня на Центральному залізничному вокзалі відкриється інтерактивна різдвяна виставка "Зірка сходить". Відвідувачі зможуть взяти участь у традиційній зимовій забаві "хургало" завдяки VR-окулярам, покататися на величезних гойдалках й побачити унікальну скульптуру Святого Миколая XVIII століття.

Виставка Зірка сходить на Центральному залізничному вокзалі в Києві

Експозиція виставки "Зірка сходить" складатиметься з трьох частин:

  1. "Дух Різдва": тут будуть представлені символи Різдва. Гості побачать старовинні ялинкові прикраси, інсталяцію про протистояння дідуха та ялинки, послухать різдвяні мелодії та пісня й "перенесуться" на різдвяну вечерю до різних країн світу за інтерактивним столом.

  2. "Образи Різдва": в цьому блоці покажуть музейні скарби, які пов'язані з Різдом. Зокрема, буде одразу п'ять історичних вертепів, колекція свічників-трійць, тарілок знаменитої Львівської кераміко-скульптурної фабрики, костюми з фільму "Памфір", кімната-інсталяція з авторськими масками Івана Михайлова та колядою. Саме в цій частині виставки за допомогою віар-окулярам відвідувачі зможуть стати учасниками традиційної української зимової забави XIX століття "хургало", проїхатися на санчатах та поколядувати. Особливий експонат розділу — триметрова робота "Поклоніння королів" кінця XIX століття, яка призначалася для німецького імператора Вільгельма II та його родини.
  3. "Нова радість": тут можна покататися на семиметрових гойдалках, побачити, як сходить різдвяна зірка, та витягнути передбачення на наступний рік. 

"Цього року Україна вперше відсвяткує Різдво 25 грудня разом із країнами Європейського Союзу та США. Тож ми вирішили розповісти про речі, які об’єднують нас у цьому святі: від музики й кіно до звичаїв та різдвяних іграшок. А головне — ми хотіли підтримати українців у найважчий час у нашій історії. Дати можливість відчути та прожити, як із маленької радості проростає велика надія", — підкреслила організаторка проєкту та партнерка Gres Todorchuk Ярослава Гресь.

Виставка триватиме до 21 січня 2023 року. 50% від продажу кожного квитка будуть спрямовані на будівництво укриттів в українських школах через офіційну фандрейзингову платформу UNITED24.

АдресаВокзальна площа, 1, Центральний залізничний вокзал, Червона зала очікування (2-й поверх) 

Режим роботи: з 23 грудня 2023 року по 21 січня 2024 року, щодня без вихідних з 10:00 до 21:00

Вартість квитків150 гривень для дорослих і дітей старше 12 років, 75 грн для школярів віком до 12 років, студентів та пенсіонерів (за наявності документів). Дітям до 7 років, особам з інвалідність та учасникам бойових дій вхід вільний.  Придбати квитки можна за посиланням.

Години роботи у святкові дні: 

  • 24 грудня з 10:00 до 18:00;
  • 25 грудня з 12:00 до 21:00;
  • 31 грудня з 10:00 до 18:00;
  • 01 січня з 12:00 до 21:00.

Раніше ми писали, що у столичному ботсаду пройде благодійна виставка-ярмарок.

В "Українському Домі" відкриється виставка "ДоДому на Різдво": що там буде