Сергій Жадан
Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Український письменник Сергій Жадан випустив свою нову книжку "Небо над Харковом", що розповідає про перші півроку спротиву російській агресії, в якому він брав досить активну участь. 

Фактично "Небо над Харковом" є збіркою щоденникових записів Жадана, які він викладав у соцмережах від початку повномасштабної війни. З перших її днів письменник волонтерив у рідному Харкові та записував свої спостереження. 

Спочатку книжка вийде німецькою мовою, а потім — англійською (у США), польською та данською. За тиждень "Небо над Харковом" має з'явитися в німецьких книгарнях. Видавати україномовну версію Жадан не планує, оскільки всі ці дописи і так можна знайти у його фейсбуці.

Сергій Жадан

"Для мене ця книжка особлива — роблячи щоденні записи, щось фіксуючи й на щось реагуючи, чесно кажучи, не бачив за цим усім паперового видання. Але німецькі друзі зібрали це все до купи й запропонували видати. Я навіть не перечитував — вважав, що це буде не надто чесно стосовно реальності", — каже письменник.

Нагадаємо, влітку бренд "Авіація Галичини" випустив футболки з цитатами Сергія Жадана. За словами представників бренду, вони хотіли побачити творчість Жадана на своїх речах, бо вважають, що сила його слів полягає у правдивості та точності, яка не залишає байдужим.

Цікаві факти про українських письменників