Колекція футболок з цитатами Жадана

Український бренд "Авіація Галичин" запустив перепродаж колекції одягу з цитатами письменника та музиканта Сергія Жадана. Про це повідомив сам Жадан на своїй сторінці у Facebook.

У колекції — чоловічі та жіночі футболки чорного й білого кольорів, а також чорний кардиган. Частина прибутку від продажів цих речей піде на благодійність.

"Раптом у вас цього химерного літа немає чого вдягнути — сердечно рекомендую: по-перше, "Авіація" завжди робить щось цікаве й незвичне, по-друге, частину прибутків від продажу цих футболок і кардиганів ми використовуємо на добрі справи", — каже Жадан.

На футболках написані такі відомі цитати Жадана як: "Нашим дітям найважливіше: нашу культуру і нашу зброю", "Історія нині не просто переписується, вона переписується українською мовою" та "Найгірше позаду, найголовніше вкінці".

Набір з трьох футболок можна замовити по передпродажу на сайті бренду за 2050 гривень. Поштучно футболки коштують 700 та 750 грн, а кардиган — 1700 грн. 

В "Авіації Галичини" розповідають, що хотіли побачити творчість Сергія Жадана на своїх речах, бо вважають, що сила його слів полягає у правдивості та точності, яка не залишає байдужим.

"Така щирість чіпляє й нас, як будь-яке сильне явище української культури. Тож ми створили серію одягу з цитатами Жадана, бо часом свій стан простіше висловити чужими словами, ба навіть через правильний одяг", — кажуть там.

Сергій Жадан став лауреатом Премії миру німецьких книговидавців