Зеленський та Дуда
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда урочисто відкрили Алею сміливості в Києві. Про це повідомляє Офіс президента.

Алею було закладено на площі Конституції перед будівлею Верховної Ради за ініціативою Зеленського до 31-ї річниці Незалежності України. На ній будуть розміщуватися таблички з іменами політичних лідерів та інших представників країн, що підтримали Україну під час повномасштабного російського вторгнення. Першим іноземним політиком, ім'я якого з'явилося на новій алеї, став Польщі Анджей Дуда.

Зеленський та Дуда

"Сьогодні я хочу в присутності президента Польщі Анджея Дуди відкрити Алею сміливості. Його ім’я завжди буде на цій Алеї. Це символ хоробрості, символ дружби, підтримки України тоді, коли вона справді потрібна", — заявив Зеленський.

Польща та її президент відіграли важливу роль у зміцненні обороноздатності України ще у перші дні повномасштабної війни. Адже саме Польща однією з перших країн ЄС прихистила мільйони українських біженців та усіляко допомагала нашій країні. Влада країни максимально спростила процедури перетину кордону, а польські бізнесмени та рядові громадяни також долучилися до підтримки українців. 

Анджей Дуда приїхав до Києва