Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції
Фото: instagram.com/zelenskiy_official

У вівторок, 21 червня, президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №0157 про ратифікацію Стамбульської конвенції (повна назва — Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами). 

Про це президент повідомив на своїй сторінці в Instagram

"Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Її головний зміст простий, але надзвичайно важливий. Це зобов'язання захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації. Ми розділяємо європейські цінності. Для нас життя і здоров'я людини — найвища цінність", — йдеться у публікації на сторінці Володимира Зеленського. 

Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції в Україні Верховна Рада ухвалила напередодні, 20 червня. Документ передбачає створення умов та правової бази для недопущення дискримінації жінок, насильства щодо жінок та домашнього насильства.

Зокрема, Стамбульська конвенція визначає таке поняття, як "гендер". Також вона встановлює кримінальну відповідальність за насильство стосовно жінок, криміналізує психологічне насильство, переслідування, фізичне та сексуальне насильство, а також примусові шлюби, примусові аборти та стерилізацію. 

Раніше ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №0157 про ратифікацію Стамбульської конвенції в Україні