Збірна Аргентини стала чемпіоном світу з футболу 2022

Збірна команда Аргентини відібрала у команди Франції звання чемпіона світу з футболу, перемігши її у фінальному матчі мундіалю 2022. Гра завершилась із рахунком 3:3, а у серії післяматчевих пенальті перемогли аргентинці.

Фінальний поєдинок Чемпіонату світу з футболу відбувся на стадіоні "Лусаїл" у Катарі. Аргентина домінувала протягом практично усього першого тайму. Перший гол у ворота французів аргентинці забили на 23-й хвилині поєдинку — пенальті успішно пробив капітан команди Ліонель Мессі. А вже на 36-й хвилин півзахисник Анхель Ді Марія подвоїв перевагу Аргентини. До кінця першого тайму рахунок залишався 2:0.

У першій половині другого тайму команди обмінювалися безрезультативними атаками, але потім у французів відкрилося "друге дихання". Спочатку на 80 хвилині поєдинку нападник Кіліан Мбаппе вдало пробив пенальті у ворота Аргентини, а вже за хвилину він же забив другий гол та вирівняв рахунок.

Основний час закінчився у нічью із рахунком 2:2. Також безрезультативним був перший додатковий тайм. А ось у другому, на 108 хвилині, Ліонель Мессі забив у ворота Франції на добиванні. Проте вже на 118 хвилині Кіліан Мбаппе зову зрівняв рахунок та оформив хеттрик, пробивши ще одне пенальті.

Додатковий час закінчився із рахунком 3:3, а долю чемпіонського кубку вирішила серія післяматчевих пенальті, де сильнішими були Аргентинці. Вони вибороли перемогу із рахунком 4:2 по пенальті.

Ця перемога на Чемпіонаті світу з футболу у Катарі стала загалом третьою для Аргентини та першою з 1986 року. Також це вперше за 20 років, коли звання чемпіона світу виборола команда з неєвропейської країни.

Нагадаємо, раніше збірна Хорватії здобула "бронзу" Чемпіонату світу 2022 в матчі проти Марокко. Гра на стадіоні "Халіфа" закінчилася з рахунком 2:1 на користь балканців.

Матч ЧС-2022 перервав уболівальник у футболці Save Ukraine та прапором ЛГБТ