Армія дронів
Фото: t.me/zedigital

Дванадцятирічний київський школяр передав на проєкт "Армія дронів" свої збереження, які накопичував кілька років. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Усього юний киянин на ім'я Юра передав на "Армію" дронів через платформу UNITED24 десять тисяч гривень. Майже вся сума — це монети по 50 копійок та по гривні, які він збирав протягом чотирьох років, заробляючи співом або відкладаючи з подарунків рідних. Проте прийшла війна, і хлопець вирішив віддати гроші на добру справу та допомогти захисникам України.

Федоров розповів, що Юра навчається в сьомому класі київської школи, співає у Національній опері України, мріє побудувати бізнес в IT та зустрітися з Ілоном Маском.

"Але ще більше Юра хоче перемоги України", — додав очільник Мінцифри.  

Армія дронів

Міністерство цифрової трансформації спільно з Генштабом ЗСУ оголосили про старт проєку "Армія дронів" на початку липня. На першому етапі проєкту планують зібрати 200 професійний безпілотників тактичного рівня для повітряної розвідки. Долучитися до збору можна двома способами: задонатити на дрон або віддати власний дрон для потреб військових.

На якому етапі знаходиться будівництво заводу "Байрактарів" в Україні