українці задонатили у фонд Притули 352 млн грн
Фото: facebook.com/serhiyprytula

За добу українці зібрали на "помсту" росіянам 352 млн гривень. Це 9,6 млн доларів.

Про це розповів Сергій Притула на своїй сторінці у Facebook.

"Ми хотіли законтрактувати 50 ударних дронів-камікадзе та взяти три наземки до них. Розраховували купити цей кейс за 100 млн гривень. А нам прислали 352 млн гривень. І зараз у нас є великий челендж, як правильно використати ці кошти", — каже Сергій Притула.

Українці збирали на дрони-камікадзе RAM II UAV. Це сучасні безпілотники на базі одного з найкращих українського БПЛА "Лелека-100". Його виробляють спільними зусиллями такі українські компанії: CDET (спеціалізується на оборонних і радіоелектронних технологіях), Ukrainian Armor (науково-виробнича компанія у сфері ВПК), Neo Tech (військові технології), Ukroboronprom (стратегічний виробник озброєння та військової техніки), Spectechnoexport (сприяє розвитку ВПК та залученню технологій) та інші.

Українці вміють правильно трансформувати свою лють у конструктивне русло. Ми розуміємо ваші очікування. Ви збирали на те, щоб була "бавовна", тому ми над цим працюємо. І "бавовни" буде багато.

Як кажуть організатори збору, в цей раз українці зібрали потрібну суму швидше, ніж на Байрактари у червні.

До речі, проєкт RAM спроєктований таким чином, щоб бути максимально стійким до викликів воєнного стану. Ось відео, як працюють ці дрони.

Раніше ми писали, що Сергій Притула розпочав новий масштабний збір коштів "на помсту" росіянам у зв'язку з масовою ракетною атакою росіян по областях країни.

На Київщині поліція посилить патрулювання в темний час доби