Завтра вирішуватимуть долю 110-річного будинку на Рейтарській: киян закликають долучитись

У четвер, 21 вересня, у Києві о 10:00 відбудеться засідання Консультативної Ради при Департаменті охорони культурної спадщини щодо демонтажу чи збереження історичного будинку 1913 року на Рейтарській.

Про це повідомили в спільності "Мапа Реновацій".

Киян запрошують долучитися до засідання в якості вільних слухачів та перевірити рішення, які прийме Рада. Адреса проведення зборів — вулиця  Спаська, 12. Наголошується, що при собі необхідно мати посвідчення особи.

"Головне питання — погодження проєкту "Реставрації зі знесенням" комплексу 110-річних будівель на Рейтарській, 37. Цей проєкт несе потенційну загрозу для 110-річного дворового об'єму будівлі (він же - флігель 37А'). Всі ці місяці його активно намагаються демонтувати, попри цінність та поважний вік", — йдеться у дописі.

Завтра вирішуватимуть долю 110-річного будинку на Рейтарській: як долучитисьНагадаємо, що ці будівлі намагались демонтувати, проте завдяки розголосу знесення зупинили. На жаль, забудовник встиг значно пошкодити будівлю київського повітового земства. Зокрема будівельники знищили міжповерхові перекриття правого крила будівлі, пошкодили стіни другого поверху та розібрали тилову стіну будинку на рівні третього поверху.

Згодом кияни підписали колективне звернення проти зносу історичної будівлі на Рейтарській.

У Києві проведуть нову експертизу зруйнованого будинку на Жилянській