Заволодів державною землею: посадовцю ДСНС Київщини повідомили про підозру
Фото: Офіс Генпрокурора

ДБР оголосило підозру начальнику одного з управлінь Державної служби з надзвичайних ситуацій Київської області.

Про це повідомили в ДБР.

Зазначаться, що чиновник організував схему заволодіння державною землею та квартирами житлового фонду ДСНС.

За даними слідства, незаконно відчужена ділянка, що до того перебувала в  оперативному користуванні пожежної частини ДСНС, потрібна була для зведення багатоповерхівки. Спочатку землю державної власності чиновник вивів у комунальну.

"У подальшому це дало змогу службовій особі укласти інвестиційну угоду з місцевим забудовником про зведення 10-ти поверхового житлового будинку із 2-ма наземними паркінгами. Оборудка була реалізована в обхід процедури, передбаченої Земельним Кодексом України, та без відповідного погодження Кабінетом Міністрів України", — зазначають співробітники Державного бюро розслідувань.

В Офісі Генпрокурора уточнили, що мова йде про земельну ділянку площею 0,9 га та вартістю більше ніж 3 млн грн.

Організатор схеми та ще кілька інших посадовців ДСНС отримали свою долю від оборудки — забудовник виділив їм 19 квартир поза чергою. 

"Розподіл житла проведено виключно в інтересах зловмисників і без врахування першочергових потреб сімей працівників ДСНС, що постраждали від російської окупації чи втратили годувальників", — наголосили в ДБР.

Високопосадовцю ДСНС повідомили про підозру у перевищенні влади та службових повноважень. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

У ДБР також зазначили, що нині правоохоронці працюють над встановленням всіх причетних до оборудки. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, вчора заступнику директора КП "Інженерний центр" повідомили про підозру в справі про розтрату 1,4 млн грн під час реконструкції сходів на Подолі.