Розтрата 1,4 млн на бруківці на Подолі: посадовцю вручили підозру

У Києві під час реконструкції сходів на Подолі посадовець розтратив майже півтора мільйона гривень. Йому вручили підозру.

Про це повідомили в столичній прокуратурі.

Зазначається, що заступник директора КП "Інженерний центр" знаючи, що ціна гранітної бруківки була сильно завищеною, все одно підписав акти виконаних робіт. За даними слідства, це призвело до збитків для Києва на суму близько 1,4 млн грн.

У прокуратурі розповіли, що мова йде про реконструкцію сходів від провулка Десятинного до вулиці Гончарної, а також благоустрою пішохідної алеї на Андріївському узвозі.

Заступнику директора КП "Інженерний центр" вручено підозру за розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Крім того, кажуть у Київській міській прокуратурі, слідство триває й надалі у цій справі також оцінять дії й інших службових осіб КП та підрядної організації, яка займалася реконструкцією.

Нагадаємо, вчора директору іншого столичного приватного підприємства повідомили про підозру в розкраданні 800 тисяч гривень на ремонті укриття у Святошинському районі.